En priskoll på metoder mot håravfall

I dag är det dags att göra en priskoll på något som ligger man varmt om hjärtat nämligen metoder som marknadsför sig som att vara effektiva och motverka håravfall. Jag har personligen testat de produkter jag recenserar nedanför.

  1. Kosttillskott

Det första jag testade på när jag insåg att jag började bli tunnhårig var att prova på vitaminer och kosttillskott. I mitt fall var det Ginseng som är ett gammalt naturläkemedel som har funnit på marknaden länge. Väldigt få biverkningar och en produkt som man i allmänhet behöver mer av även fast man inte tappar hår. Jag kan däremot inte säga att jag såg något väsentlig skillnad under den tid jag använda det.

Priset för kosttillskott per månad är cirka 200 – 300 kr per månad och du måste köpa kosttillskott under väldigt lång tid.

  1. Mössan Spikecap

En ny och ganska unik produkt på marknaden som faktiskt fungerar på ett logiskt sätt nämligen att stimulera hårsäckarna genom att öka blodtillförseln till dem. Jag provade denna produkt under cirka 4 månader dagligen och jag kan faktiskt säga att jag såg en liten skillnad. Helt klart en produkt som är värd att testa på innan man väljer att gå vidare med metoder som har mer biverkningar.

Priset för den här mössan är cirka 1300 kr och är ganska lågt om du jämför mot de metoder som du måste fortsätta köpa allt eftersom det tar slut. Denna mössa behöver bara köpas en gång sen har du den.

  1. Schampo

Detta är den metod som har haft minst påverkan på mitt tunna hår, ett onödigt högt pris på cirka 300-400 kr per flaska på 180 ml, jag skulle säga att det inte ens är värt att testa den här metoden.

  1.  Hårtransplantation

Den bästa och mest effektiva metoden för att få tjockare hår är att göra en hårtransplantation. Det tog mig 4 år innan jag slutligen gjorde en transplantation och 6 månader efter transplantationen såg jag en signifikativ förändring men jag var 35 000 kr fattigare. Helt klart den dyraste metoden för att få mer hår men väldigt effektivt.

För att sammanfatta skulle jag därför vilja säga att Spikecap är den produkt eller metod som helt klart är prisvärdigast och är något man bör testa innan man tar steget och gör ett så stort ingrepp som en hårtransplantation.